Ügyadatok elektronikus nyomonkövetése

E menüpontban nyílik lehetőség arra, hogy a jogi képviselők, ügyintéző közreműködése nélkül egyszerűen és gyorsan tekinthessék meg azoknak a Fővárosi Törvényszéken vagy a kerületi bíróságokon folyamatban lévő vagy befejezett eljárásoknak az ügyadatait, melyekben képviselőként járnak vagy jártak el. E menüpontban nyílik lehetőség arra is, hogy a jogi képviselők a Fővárosi Törvényszéken elektronikus formában rendelkezésre álló iratokról e-mailben nem hiteles másolatot kérjenek.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

E szolgáltatást – az adatok védelmét érintő technikai okból - csak a Budapesti Ügyvédi Kamaránál nyilvántartott aktív tagsággal rendelkező jogi képviselők vehetik igénybe sikeres bejelentkezést követően azon eljárások vonatkozásában, melyekben képviseleti jogosultságuk a lajstromprogram adataiból megállapítható. A visszaélések elkerülése érdekében e szolgáltatásunkat csak azok az ügyvédek vehetik igénybe, akik a Budapesti Ügyvédi Kamaránál olyan mobiltelefon számot vetettek nyilvántartásba, melyet a bejelentkezéshez használni kívánnak. Egy ügyvéd esetében a rendszer csak egy telefonszámot tud kezelni.

A szolgáltatás igénybevételének menete:

A bejelentkezés az igazolványszám megadását és elküldését követően, SMS-ben kapott azonosító kód segítségével történik. Az elektronikus formában rendelkezésre álló iratok megrendeléséhez válasz e-mail cím megadása szükséges, melynek valósságát és jogosultját a bíróság nem ellenőrzi. Ha a bejelentkezés során nem kap azonosító kódot mobiltelefonjára, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot a Budapesti Ügyvédi Kamarával adategyeztetés céljából. A sikeres bejelentkezést követően az ügykeresés találati pontosságát elsősorban az befolyásolja, hogy a jogi képviselő igazolványszáma hány ügy lajstromadatai között van rögzítve. Ha a keresés eredménye nem elégséges, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot igazolványszámának ügyhöz rögzítése érdekében az érintett ügy(ek) eljárási szakaszától függően az első- vagy másodfokú kezelőirodával.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a szolgáltatás technikai okok miatt átmenetileg nem üzemel. Megértésüket köszönjük!